Ładowanie...

Leżak

Tradycyjny, czeski leżak. Bezkompromisowa jakość

Lobkowicz Leżak Premium to tradycyjne, czeskie piwo, którego pełnia i goryczka tworzą harmonijną kompozycję smaku. Przy jego warzeniu używamy wyłącznie czeskich surowców – nawet rodzimych szczepów drożdży. Piwo nie zawiera chmielowych ekstraktów ani innych substytutów – to prawdziwa, potrójnie chmielona „dwunastka”.

Skład: czeski słód jęczmienny Bojos, chmiel Żatecky

Browar: Protivin. Odmiana: jasny leżak. Fermentacja: dolna. Alkohol: 4,7%

Bezalkoholowy

Orzeźwiające piwo bez alkoholu

Lobkowicz Premium Bezalkoholowy smakuje jak klasyczne piwo. Trzykrotne chmielenie na zimno chmielem Cascade nadaje piwu orzeźwiający, goryczkowy smak. Niską zawartość alkoholu udało się osiągnąć dzięki użyciu specjalnych szczepów drożdży.

Skład: czeski, bawarski i karmelowy słód, chmiel Żatecky, Magnum i Cascade

Browar: Protivin. Odmiana: jasny, bezalkoholowe piwo. Fermentacja: dolna. Alkohol: 0,49%

Ciemny

Piwo z głębokim kawowym smakiem

Lobkowicz Premium Ciemny jest dzięki unikalnemu złożeniu prażonego jęczmienia i potrójnego chmielenia piwem o wyraźnych nutach kawowych i kakaowych. Jego wyraźny charakter i głęboka barwa sprawia, że dumnie nazywamy go prawdziwym, ciemnym piwem.

Skład: czeski, karmelowy i barwiony słód, chmiel Żatecky i Magnum, prażony jęczmień.

Browar: Protivin. Odmiana: ciemny leżak. Fermentacja: dolna. Alkohol: 4,7%

Niefiltrowany

Leżak z drożdżami i witaminą B

Lobkowicz Premium Niefiltrowany jest trzykrotnie nachmielonym, czeskim leżakiem z dużą zawartością specjalnych, piwowarskich szczepów drożdży. Dzięki temu jest źródłem witaminy z grupy B, a ich obecność zaznacza się w piwie lekkim, charakterystycznym zmętnieniem.

Skład: czeski i bawarski słód, chmiel Żatecky, Magnum i Premiant, drożdże piwowarskie.

Browar: Protivin. Odmiana: jasny, kwaśny leżak. Fermentacja: dolna. Alkohol: 4,5%

Pszeniczny

Świeży smak owoców i przypraw

Lobkowicz Premium Pszeniczny jest piwem górnej fermentacji o wysokiej, 50% zawartości słodu pszenicznego. To nadaje mu charakteru i orzeźwiającej mocy smaku owoców i przypraw. Charakterystyczna mętność jest efektem użycia specjalnych szczepów piwowarskich drożdży.

Skład: czeski i pszeniczny słód, chmiel Żatecky i Premiant.

Browar: Vysoký Chlumec. Odmiana: pszeniczny, niefiltrowany leżak. Fermentacja: górna. Alkohol: 4,5%

ALE

Chmielone na zimno na smak i aromat cytrusów

Lobkowicz Premium ALE przyciąga swoją jaskrawą, bursztynową barwą, która jest efektem użycia specjalnych odmian słodów. Niemniej ciekawy jest bogaty, chmielowy aromat owoców cytrusowych i przypraw. Wyraźna goryczka ma smak grejpfruta, co uzyskano dzięki użyciu kultowego amerykańskiego chmielu Cascade, którym chmielono piwo na zimno, po raz czwarty, już na samym końcu jego produkcji.

Skład: Caraaroma, czeski i Mnichowsky słód, chmiel Premiant, Magnum i Cascade.

Browar: Vysoký Chlumec. Odmiana: jasny leżak typu ALE. Fermentacja: górna. Alkohol: 4,4%